Home » Bijles » Rekenen » Groep 5

Bijles rekenen – Groep 5

Alle bijlessen rekenen voor groep 5 worden gegeven door bijlesprofessionals van Bijzonder Jij. Ze helpen kinderen met leren rekenen en hun rekenmoeilijkheden binnen groep 5 te overwinnen, zodat ze weer plezier hebben met rekenen en meekomen in de klas.

Volg een bijles rekenen voor groep 5

In groep 5 breiden kinderen hun rekenvaardigheden uit groep 4 verder uit. Ze leren onder andere optellen en aftrekken met grotere getallen, analogierekenen en kolomsgewijs rekenen. Daarnaast komen geldrekenen, klokkijken met minuten en seconden, vermenigvuldigen en delen (inclusief deelsommen met rest), meetkunde en het begin van breuken en decimalen aan bod. Soms heeft een kind net iets meer aandacht nodig om de rekenvaardigheden van groep 5 onder de knie te krijgen. Met de bijlessen van Bijzonder Jij leren kinderen op een huiselijke plek met plezier rekenen.

Heeft jouw kind in groep 5 moeite met rekenen?

De bijlessen rekenen van Bijzonder Jij worden gegeven door bijlesprofessionals die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van kinderen in groep 5 en het schoolvak rekenen. Wil je weten wat wij voor jouw kind kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Iedere bijles start met een intakegesprek. Met een intakegesprek maak jij en jouw kind kennis met onze onderwijsprofessional en maken we een plan met positieve doelen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of bel naar 036 536 9396.

Gratis intakegesprek

Ervaren bijlesprofessionals

Je mag zijn zoals je bent

Iedere aanpak is op maat

Tips & adviezen voor thuis

Jongen krijgt rekenbijles bij Bijzonder Jij

Wat is rekenen in groep 5?

Rekenen is getallen begrijpen.

Rekenen is een van de hoofdvakken op de basisschool. De kinderen leren met het vak rekenen de wereld om hen heen in getallen begrijpen (‘functionele gecijferdheid’). In groep 5 breiden de kinderen hun rekenvaardigheden uit en leren ze nieuwe rekenonderdelen:

  • Gebruik van getallenlijn tot 1000.
  • Toepassing van strategieën voor optellen, aftrekken en vermenigvuldigen.
  • Geautomatiseerde tafels tot 100
  • Introductie van deeltafels tot 100.
  • Begrip van deelsommen als herhaald aftrekken en controle door omgekeerd keer te doen.
  • Meten en meetkunde.

Heeft jouw kind moeite met rekenen?

Dan kunnen rekenbijlessen of huiswerkondersteuning van Bijzonder Jij helpen. Onze onderwijsprofessionals oefenen dan samen met jouw kind om de lesstof uit groep 5 onder de knie te krijgen. Meld je aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

Vraag over bijlessen voor groep 5?

Meer over onze rekenbijles, -training en -begeleiding.

Wil je meer weten over onze rekenlessen voor groep 5 of Bijzonder Jij? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.

Andere bijlessen van Bijzonder Jij

Bijles Rekenen Groep 3

Bijles Rekenen Groep 4

Bijles Rekenen Groep 6

Bijles Rekenen Groep 7

Bijles Rekenen Groep 8