Onderwijs op afstand

Hoe kun jij als school onderwijs op afstand geven? En hoe zorg je ervoor dat je toch nog doelgericht lesgeeft? Bijzonder Jij helpt met het opzetten van lesgeven op afstand.

Onderwijs op afstand

Heb je vragen over lesgeven op afstand?

Het zijn bijzondere tijden waarin heel Nederland te maken krijgt met allerlei ongewone maatregelen en situaties. Wat we zien is dat het onderwijs op afstand sinds het moment dat de scholen dichtgingen op alle scholen is vormgegeven. Enkele scholen geven zelfs al online lessen. Na een aantal weken afstandsonderwijs, kunnen we ons voorstellen dat die scholen zich inhoudelijk een en ander afvragen. Dat er nieuwe vragen naar boven komen zoals:

 • Hoe bieden we alle leerlingen wat ze nodig hebben?
 • Hoe kunnen we ook online doelgericht lesgeven?
 • Hoe zorgen we dat doelen behaald worden?
 • Hoe maak ik keuzes? En wat kan ik loslaten en wat niet?
 • Hoe volg ik leerlingen?

Er zijn ook scholen die de online lessen nu vorm gaan geven. Ook daar hebben we trainingen voor. Wij denken graag met je mee!

In elk team zitten verschillen tussen leerkrachten, de een zal het online-werken snel oppakken, maar er zijn misschien ook leerkrachten die wat extra coaching kunnen gebruiken hoe ze online verbinding kunnen maken en houden met hun leerlingen. Ook dit kunnen wij samen inventariseren en deze coaching/begeleiding oppakken en uit handen nemen.

Onderwijs op afstand
Les op afstand

Afstandsonderwijs aanbod

Wat hebben we te bieden

 • Een intakegesprek (we leveren maatwerk)
 • Meedenken MT (directie en IB) om samen plan van aanpak te maken en acties op een tijdlijn uit te zetten
 • Een beleidsplan onderwijs op afstand
 • Werkgroep onderwijs op afstand coördineren met teamleden (meerdere bijeenkomsten)
 • Teambijeenkomst start traject
 • Coaching leerkrachten onderwijs op afstand

Ben je op zoek naar wat hulp en ondersteuning in deze tijd waar alles anders gaat?

Neem contact op met Bijzonder jij. Wij zullen samen met jou kijken wat er specifiek op jouw school nodig is en maatwerk bieden. Want net als onze kinderen hebben wij als volwassenen ook gewoon weleens hulp nodig. Laten we dit samen doen.

Toekomst van afstandsonderwijs

Lesgeven op afstand op lange termijn

Nu de verwachting is uitgesproken dat het ‘onderwijs op afstand’ voortduurt, is het nog noodzakelijker om ook na te denken over de rest van dit schooljaar. En als middel in de strijd tegen het lerarentekort. Dat betekent als eerste keuzes maken in het lesaanbod voor de leerlingen en dan het liefst de juiste!

Les op afstand in de praktijk

Lesgeven op afstand op lange termijn

‘Mijn dank is groot! Zo snel dat het allemaal geregeld is dat onderwijs op afstand, ik blijf het maar zeggen. Hebben we toch maar samen geflikt!”

Directeur uit primair onderwijs

Advies over afstandsonderwijs

Onze blogs over afstandsonderwijs

“Delen en keer, wat is het allemaal moeilijk weer”

“Delen en keer, wat is het allemaal moeilijk weer”

“Delen en keer, wat is het allemaal moeilijk weer”Trucje of vaardigheid? Vorig schooljaar schreven wij een blog over het automatiseren en memoriseren van plus en minsommen tot 100. Hierin bespraken wij dat de focus al snel naar het goede antwoord gaat, in plaats van...

Lees meer
De scholen zijn weer gestart!

De scholen zijn weer gestart!

Een uitdaging voor zowel leerkrachten als ouders! In deze blog vertellen we je alles over hoe je als ouder, leerkracht en kind een goede start maakt van het schooljaar.

Lees meer