Home » Onderwijs op afstand

Onderwijs op afstand

Hoe kun je als school onderwijs op afstand geven? En hoe zorg je ervoor dat je toch nog doelgericht lesgeeft? Bijzonder Jij helpt met het opzetten van lesgeven op afstand, ook ná coronatijd.

Onderwijs op afstand

Heb je vragen over lesgeven op afstand?

We hebben een bijzondere tijd achter de rug waarin heel Nederland te maken heeft gehad met allerlei ongewone maatregelen en situaties. Wat we hebben gezien is dat het onderwijs op afstand op alle scholen is vormgegeven sinds het moment dat de scholen dichtgingen. Enkele scholen gaven toen zelfs al online lessen. Na lange perioden van afstandsonderwijs, kunnen we ons voorstellen dat die scholen zich inhoudelijk een en ander hebben afgevraagd, wat ook vandaag nog relevant is. Vragen die zoal naar boven zijn gekomen:

 • Hoe bieden we alle leerlingen wat ze nodig hebben?
 • Hoe kunnen we ook online doelgericht lesgeven?
 • Hoe zorgen we dat doelen behaald worden?
 • Hoe maak ik keuzes? En wat kan ik loslaten en wat niet?
 • Hoe volg ik leerlingen?

Nu de ervaring er is en de online lessen zijn vormgegeven, bieden we daarvoor nog steeds trainingen en ondersteuning aan. Wij denken graag met je mee.

In elk team zat verschil tussen leerkrachten. De een heeft het online-werken snel opgepakt, maar er waren ook leerkrachten die wat extra coaching konden – en nog steeds kunnen –gebruiken hoe ze het beste online verbinding maken en houden met hun leerlingen. Ook dit is vandaag de dag nog relevant. Wij kunnen samen inventariseren en deze coaching/begeleiding oppakken en uit handen nemen.

Onderwijs op afstand
Les op afstand

Afstandsonderwijs aanbod

Wat hebben we te bieden.

 • Een intakegesprek (we leveren maatwerk).
 • Meedenken MT (directie en IB) om samen plan van aanpak te maken en acties op een tijdlijn uit te zetten.
 • Een beleidsplan onderwijs op afstand.
 • Werkgroep onderwijs op afstand coördineren met teamleden (meerdere bijeenkomsten).
 • Teambijeenkomst start traject.
 • Coaching leerkrachten onderwijs op afstand.

Ben je op zoek naar hulp en ondersteuning in deze tijd waar alles anders gaat?

Neem contact op met Bijzonder Jij. Wij gaan samen met je kijken naar wat er specifiek op jouw school nodig is en hoe wij maatwerk zullen bieden. Want net als onze kinderen hebben wij als volwassenen ook gewoon weleens hulp nodig. Laten we dit samen doen.

Toekomst van afstandsonderwijs

Lesgeven op afstand op lange termijn.

Nu de grootste periode van ‘onderwijs op afstand’ voorbij is, is het nog steeds noodzakelijk om ook na te denken over de toekomst. En als middel in de strijd tegen het lerarentekort betekent het als eerste keuzes maken in het lesaanbod voor de leerlingen, en dan het liefst de juiste.

Les op afstand in de praktijk

Schooldirecteur vertelt zijn ervaring:

‘Mijn dank is groot! Zo snel dat het allemaal geregeld is dat onderwijs op afstand, ik blijf het maar zeggen. Hebben we toch maar samen geflikt!”

Directeur uit primair onderwijs

Advies over afstandsonderwijs

Onze blogs over afstandsonderwijs

Een week bij Bijzonder Jij

Een week bij Bijzonder Jij

Marita Grijze begeleidt kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en geeft bijles over begrijpend lezen. In deze blog vertelt ze over zomaar een week bij Bijzonder Jij.

Lees meer
Samen zijn we 10!

Samen zijn we 10!

Hoe motiveer je leerlingen met de verliefde harten? Met beweging natuurlijk! Deze rekenoefening zorgt ervoor dat jouw leerlingen gelijk aanstaan en leren.

Lees meer