Orthopedagogiek

De orthopedagogen en gedragsspecialisten van Bijzonder Jij houden zich bezig met onderzoeken en opvoeding van kinderen met leer- en/of opvoedingsproblemen. Ze zijn er om vast te stellen wat een mogelijke oorzaak kan zijn, waarna zij het beste uit jouw kind halen door hen te leren dat fouten maken waardevol is en daarvan kunt leren en groeien. Bij Bijzonder Jij mag je zijn wie je bent.

Orthopedagogiek bij Bijzonder Jij

Zit jouw kind in een moeilijke leer- of sociale situatie? Onze ervaren orthopedagogen en gedragsspecialisten kunnen de mogelijke oorzaak achterhalen en passende oplossingen bieden. Met onderzoeken, behandelingen en trainingen halen we het beste uit jouw kind. Wil je weten wat wij voor jouw kind kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Ieder orthopedagogisch consult start met een intakegesprek. In dit gesprek maak je samen met jouw kind kennis met onze orthopedagoog en wordt de hulpvraag besproken. Vragen zoals waar heeft jouw kind moeite mee, wanneer loopt jouw kind hier tegenaan en wat zijn mogelijke oplossingen voor de hulpvraag worden in dit gesprek beantwoord.

Plan direct een vrijblijvend intakegesprek of bel naar 036 536 9396.

Gratis intakegesprek

Ervaren pedagogen

Je mag zijn zoals je bent

Iedere aanpak is op maat

Met tips & adviezen voor thuis

Orthopedagogiek in actie

Wat is orthopedagogiek?

De betekenis van orthopedagogiek is het recht doen aan de opvoeding van een kind.

Orthopedagogen onderzoeken welke factoren de opvoeding belemmeren, hoe dat komt, welke omgevingsinvloeden er zijn en welke mogelijke oplossingen er zijn. Een belemmering in de opvoeding kan een probleem veroorzaken op school en daarbuiten. Bijzonder Jij gelooft erin dat kinderen alles kunnen leren wanneer ze in zichzelf geloven.

Zit jouw kind in een moeilijke leer- of sociale situatie?

Onze orthopedagogen kunnen je helpen om de mogelijke oorzaak te achterhalen en oplossingen bieden. Met een intakegesprek maak je samen met jouw kind kennis met onze orthopedagoog en wordt jouw hulpvraag besproken. We bespreken dan waar jouw kind moeite mee heeft, wanneer jouw kind hier tegenaan loopt en wat mogelijke oplossingen voor de hulpvraag zijn.

Wil je weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

Orthopedagogische behandelingen

Orthopedagogische begeleiding voor kinderen.

Heeft jouw kind moeite met leren, concentreren of op sociaal-emotioneel vlak problemen? Bijzonder Jij heeft een specialistische afdeling orthopedagogiek die jouw kind kan helpen om de oorzaken te achterhalen en mogelijke oplossingen aan te reiken.

Iedere behandeling begint met een intakegesprek. Samen stellen we positieve doelen op waar we tijdens de behandelsessies aan gaan werken. We willen graag dat zowel jij als jouw kind inzichtelijk hebben welke stappen er nodig zijn om de gestelde doelen te halen. Zo is het inzichtelijk waar jouw kind zich in het leerproces bevindt.

Een onderdeel van een behandeling kan een onderzoek zijn. Bij Bijzonder Jij verrichten we verschillende onderzoeken, zoals onderzoek naar faalangst of een onderzoek naar sociale vaardigheden. Een onderzoek geeft helderheid waarmee jouw kind moeite heeft.

Wil je weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Vraag dan een orthopedagogisch consult aan.

Orthopedagogische onderzoeken

Soms is het niet helemaal helder wat er met jouw kind aan de hand is.

Een onderzoek naar het handelen van jouw kind helpt om de hulpvraag helder te krijgen. De orthopedagogische onderzoeken van Bijzonder Jij zijn er voor iedereen die het gevoel heeft dat “wat hij/zij doet op school niet altijd overeen komt met wat hij/zij kan”.

Alle onderzoeken worden afgerond met een rapport. Hierin staat een duidelijk advies met praktische tips voor kind, ouder en school en sluit aan bij de (onderwijs)behoefte van jouw kind.

Onderzoeken van Bijzonder Jij

Orthopedagogische trainingen

Leren hun positieve doelen te bereiken.

Trainingen helpen jouw kind om hun positieve doelen te bereiken, zoals hun angst te overwinnen voor het maken van een toets en trots te zijn op wie ze zijn. Tijdens de trainingen leert jouw kind inschatten waar hij/zij heen wil, hoe hij/zij er voorstaat en wat de eerstvolgende stap is om hun hulpvraag te bereiken. Alle trainingen van Bijzonder Jij zijn individueel en volledig afgestemd op de (onderwijs)behoefte van jouw kind.

Afhankelijk van de hulpvraag is het mogelijk dat jouw kind naast de oefeningen van de training activiteiten meekrijgt voor school of thuis, zoals laat een leerkracht enkele dagen complimenten voor jouw kind opschrijven. Dit versterkt de voortgang voor het bereiken van de gestelde doelen.

Trainingen van Bijzonder Jij

Trainingen voor scholen

Bijzonder Jij geeft ook groepstrainingen op scholen. Deze trainingen zijn volledig afgestemd op de school. Lees hier meer over trainingen op school.

Jongen krijgt orthopedagogische training

Vraag over orthopedagogiek?

Meer info over behandelingen, onderzoeken en trainingen.

Wil je meer weten over onze behandelingen, onderzoeken en trainingen? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.