Home » Orthopedagogiek

Orthopedagogiek

De orthopedagogen en gedragsspecialisten van Bijzonder Jij kijken met jouw kind mee en helpen met een passende aanpak. Dit doen ze met onderzoek (zoals intelligentie-, faalangst- of dyslexieonderzoek), of juist door het bieden van begeleiding (sociaal-emotionele begeleiding, faalangst- en weerbaarheidstraining). Ze zijn er om het beste uit jouw kind te halen door hen te leren dat fouten maken waardevol is en dat je daarvan kunt leren en groeien. Bij Bijzonder Jij mag je zijn wie je bent.

Orthopedagogiek bij Bijzonder Jij

Ervaart jouw kind angst of onzekerheid? Spanning in de omgang met anderen? Veel moeite met lezen en/of spellen waarbij wel eens wordt gedacht aan dyslexie? Moeite in de omgang met zijn of haar boosheid? Of andere problemen waardoor je kind niet lekker in zijn of haar vel zit? Dan kunnen onze ervaren orthopedagogen en gedragsspecialisten de mogelijke oorzaak achterhalen en passende oplossingen bieden.

Wil je weten wat wij voor jouw kind kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Ieder orthopedagogisch consult start met een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek maken jij en jouw kind kennis met onze orthopedagoog en wordt de hulpvraag besproken. Hierbij kun je denken aan vragen als waar heeft jouw kind moeite mee, wanneer loopt jouw kind hier tegenaan en wat zijn mogelijke oplossingen.

Plan direct een vrijblijvend intakegesprek of bel naar 036 536 9396.

Gratis intakegesprek

Ervaren pedagogen

Je mag zijn zoals je bent

Iedere aanpak is op maat

Met tips & adviezen voor thuis

Orthopedagogiek in actie

Wat is orthopedagogiek?

De betekenis van orthopedagogiek is het recht doen aan de opvoeding van een kind.

Orthopedagogen onderzoeken wat jouw kind mogelijk in de weg zit, hoe dat kan komen en welke oplossingen hiervoor zijn. Bijzonder Jij gelooft erin dat kinderen alles kunnen leren met de juiste passende aanpak zodat ze sterker in hun schoenen komen te staan.

Zit jouw kind in een moeilijke leer- of sociale situatie?

Onze orthopedagogen kijken mee met je kind en helpen met passende oplossingen. In een intakegesprek maken jij en jouw kind kennis met onze orthopedagoog en wordt jullie hulpvraag besproken. Hierbij kan worden gedacht aan vragen als: “Waar heeft jouw kind moeite mee?”, “Wanneer loopt jouw kind hier tegenaan?” en “Wat zijn mogelijke oplossingen?”.

Wil je weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

Orthopedagogische behandelingen

Orthopedagogische begeleiding voor kinderen.

Onze begeleidingen helpen jouw kind om te worden wie hij/zij is. Jouw kind leert zichzelf beter kennen en uiten en zo vaardigheden te leren die nodig zijn om zichzelf te kunnen zijn. Bijvoorbeeld angsten overwinnen, trots zijn op zichzelf en vrienden maken. De aanpak van Bijzonder Jij is altijd volledig afgestemd op de behoeften van jouw kind, zo is het een aanpak op maat!

Iedere begeleiding begint met een intakegesprek. Samen stellen we positieve doelen op waar we tijdens de begeleidingssessies aan gaan werken. We willen graag dat zowel jij als jouw kind inzichtelijk heeft welke stappen er nodig zijn om de gestelde doelen te halen. Zo wordt ook duidelijk waar jouw kind zich in het leerproces bevindt. Ook proberen we school en thuis te betrekken met opdrachten. Zo wordt het effect van de begeleiding groter.

Een onderdeel van een begeleiding kan een onderzoek zijn. Bij Bijzonder Jij verrichten we verschillende onderzoeken, zoals onderzoek naar faalangst, leerproblemen en/of sociale vaardigheden. Een onderzoek geeft meer inzicht in wat jouw kind goed kan en waar het moeite mee heeft. Zo kan er een aanpak op maat gemaakt worden.

Wil je weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Vraag dan een orthopedagogisch consult aan.

Orthopedagogische onderzoeken

Soms is het niet helemaal helder wat er met jouw kind aan de hand is.

Heb jij of heeft jouw kind het gevoel dat hij of zij meer kan dan hij/zij op dit moment laat zien? Dan geeft een orthopedagogisch onderzoek van Bijzonder Jij meer inzicht in wat je kind nodig heeft.

Alle onderzoeken worden afgerond met een rapport. Hierin staat een duidelijk advies met praktische tips voor kind, ouder en school en wordt aangesloten bij de (onderwijs)behoeften van jouw kind.

Onderzoeken van Bijzonder Jij

Orthopedagogische trainingen

Leren hun positieve doelen te bereiken.

Trainingen helpen jouw kind om hun positieve doelen te bereiken, zoals hun angst te overwinnen voor het maken van een toets en trots te zijn op wie ze zijn. Tijdens de trainingen leert jouw kind inschatten waar hij/zij heen wil, hoe hij/zij er voorstaat en wat de eerstvolgende stap is om hun hulpvraag te bereiken. Alle trainingen van Bijzonder Jij zijn individueel en volledig afgestemd op de behoeften van jouw kind, zo is het een aanpak op maat!

Afhankelijk van de hulpvraag is het mogelijk dat jouw kind naast de oefeningen van de training activiteiten meekrijgt voor school of thuis, zoals laat een leerkracht enkele dagen complimenten voor jouw kind opschrijven. Zo wordt het effect van de training nog groter.

Trainingen van Bijzonder Jij

Trainingen voor scholen

Bijzonder Jij geeft ook groepstrainingen op scholen. Deze trainingen zijn volledig afgestemd op de school. Lees hier meer over trainingen op school.

Jongen krijgt orthopedagogische training

Vraag over orthopedagogiek?

Meer info over behandelingen, onderzoeken en trainingen.

Wil je meer weten over onze behandelingen, onderzoeken en trainingen? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.

Veelgestelde vragen over orthopedagogiek

K
L
Hoelang duurt een begeleiding?

Orthopedagogische begeleiding is 45 minuten. De laatste 5-10 minuten is het, afhankelijk van de hulpvraag en leeftijd van jouw kind, samen met de ouder(s).

K
L
Ik weet niet zeker of mijn kind met zijn/haar hulpvraag bij jullie terecht kan?

Vul gerust ons contactformulier in, dan word je zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze professionals. Die denken dan graag met je mee.

K
L
Wat zijn de kosten van orthopedagogische begeleiding?

Hier vind je onze tarieven voor onze orthopedagogische begeleidingen en onderzoeken.