Home » Onderzoeken » Sociaal-emotioneel onderzoek

Sociaal-emotioneel onderzoek

Heeft jouw kind moeite met sociale contacten of emoties? Denk aan terughoudende houding of een extreme uiting van emoties. Dan kan sociaal-emotioneel onderzoek verheldering geven. De specialisten van Bijzonder Jij onderzoeken de sociaal-emotionele ontwikkeling van jouw kind om te achterhalen wat de beweegredenen zijn voor het vertoonde gedrag.

Sociaal-emotioneel onderzoek bij Bijzonder Jij

Onze ervaren specialisten kunnen de mogelijke oorzaak achterhalen en passende oplossingen bieden. Met de oplossingen die uit het sociaal-emotioneel onderzoek komen halen we het beste uit jouw kind. Wil je weten wat wij kunnen betekenen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van jouw kind? Neem dan gerust contact met ons op.

Ieder sociaal-emotioneel onderzoek start met een intakegesprek. In dit gesprek maken jij en jouw kind kennis met onze specialist en wordt jullie hulpvraag besproken. Vragen zoals waar en wanneer jouw kind moeite heeft met sociale contacten of emoties, op welke manier dit tot uiting komt en wat zijn mogelijke oplossingen voor de hulpvraag worden in dit gesprek beantwoord.

Plan direct een vrijblijvend intakegesprek of bel naar 036 536 9396.

Gratis intakegesprek

Ervaren specialisten

Je mag zijn zoals je bent

Iedere aanpak is op maat

Met tips & adviezen voor thuis

Sociaal-emotioneel onderzoek bij jongen

Waarom een sociaal-emotioneel onderzoek?

Beeld van sociaal-emotionele ontwikkeling.

Tijdens een sociaal-emotioneel onderzoek bekijkt onze specialist de sociale en emotionele ontwikkeling van jouw kind. De oorzaken kunnen in het kind zelf liggen (persoonlijkheid) of de omgeving waarin het kind opgroeit (sociale omgeving) of een combinatie daarvan.

De vorm van een sociaal-emotioneel onderzoek wordt afgestemd op jouw kind. Om een goed beeld te krijgen van jouw kind en hulpvraag vindt er eerst een intakegesprek plaatst. Tijdens dit gesprek komen vragen aan bod over waar en wanneer jouw kind moeite heeft met sociale contacten of emoties, op welke manier dit tot uiting komt en wat mogelijke oplossingen zijn. Na een sociaal-emotioneel onderzoek bij jouw kind volgen er passende adviezen en tips.

Wil je weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

Onderzoeksrapport

Met advies en tips over sociaal-emotionele ontwikkeling.

Een sociaal-emotioneel onderzoek wordt afgerond met een onderzoeksrapport. Hierin geeft Bijzonder Jij een duidelijk advies met praktische tips voor ouders en school, en benoemen we de sterke kanten van jouw kind. Onze tips en adviezen sluiten zoveel mogelijk aan bij de (onderwijs)behoefte van het kind. Bijvoorbeeld activiteiten voor thuis en school of een weerbaarheidstraining.

Wil je graag tips en advies voor jouw kind?

Plan nu dan een vrijblijvend intakegesprek aan.

Vraag over ons onderzoek?

Neem gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over onze sociaal-emotionele onderzoek of Bijzonder Jij? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.

onderzoeksrapport dylexie