Home » Onderzoeken » Intelligentieonderzoek

Intelligentieonderzoek

Een intelligentieonderzoek (IQ-test) is er om duidelijkheid te krijgen waarom een kind niet goed meekomt in de klas. Het kan zijn dat een kind de stof moeilijk of juist te makkelijk vindt en onvoldoende uitdaging krijgt. Of er zijn andere belemmerende factoren. Bijzonder Jij onderzoekt de intelligentie van kinderen om de sterke en minder sterke kanten in kaart te brengen.

Intelligentieonderzoek bij Bijzonder Jij

Een intelligentieonderzoek geeft je inzicht op de ontwikkeling van jouw kind. Wat zijn de sterke kanten van jouw kind? En waar heeft jouw kind moeite mee? Met deze inzichten kun je jouw kind beter begrijpen en motiveren om verder te ontwikkelen. Wil je weten wat wij voor jouw kind kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een intakegesprek.

Ieder orthopedagogisch consult start met een intakegesprek. In dit gesprek maak je samen met jouw kind kennis met onze orthopedagoog en wordt jouw hulpvraag besproken. Vragen zoals waar heeft jouw kind moeite mee, wanneer loopt jouw kind hier tegenaan en wat zijn mogelijke oplossingen voor de hulpvraag worden in dit gesprek beantwoord.

Plan direct een vrijblijvend intakegesprek of bel naar 036 536 9396.

Gratis intakegesprek

Ervaren pedagogen

Je mag zijn zoals je bent

Iedere aanpak is op maat

Met tips & adviezen voor thuis

Intelligentie onderzoek bij kind

Wat is intelligentie?

Wereld begrijpen en omgaan met situaties.

Intelligentie betekent het verstandelijk vermogen dat nodig is om kennis en ervaringen toe te passen bij het oplossen van problemen. Intelligentie van kinderen heeft dus te maken met hoe ze de wereld begrijpen en omgaan met verschillende situaties.

Het intelligentieniveau wordt met een IQ-test bepaald. Hoe intelligent jouw kind is wordt vertaald naar een getal, ook wel intelligentiequotiënt (IQ) genoemd. Dit getal geeft een algemene inschatting van het intelligentieniveau en cognitief functioneren van jouw kind. Daarnaast geeft het intelligentieonderzoek een beeld van de sterke en minder sterke kanten van jouw kind.

Wil je weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

Intelligentieonderzoek (IQ-test)

Het helpt jouw kind beter begrijpen.

Tijdens een intelligentieonderzoek bekijkt onze specialist verschillende delen van het functioneren van jouw kind. Een IQ-test bestaat uit vragen en opdrachten waarmee het intelligentieniveau wordt bepaald. Maar ook wordt het gedrag geobserveerd om te bepalen of er nog andere belemmerende factoren zijn.

Met de resultaten van het onderzoek kun je jouw kind beter begrijpen en ondersteunen in zijn of haar verdere ontwikkeling.

Wil je de intelligentie van jouw kind testen?

Meld je aan voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Jongen doet Iq-test bij Bijzonder Jij
Onderzoeksrapport intelligentie

Onderzoeksrapport

Sterke punten en aandachtpunten.

Een intelligentieonderzoek wordt afgerond met een rapport. Hierin staan de sterke kanten van jouw kind en de kanten waar jouw kind meer moeite mee heeft. Daarbij geeft Bijzonder Jij tips en adviezen die zoveel mogelijk aansluiten bij de (onderwijs) behoefte van het kind. Bijvoorbeeld bijles voor een bepaald schoolvak of activiteiten voor thuis en school.

Wil je graag tips en advies voor jouw kind?

Plan nu dan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Waarom een IQ-test afnemen?

Inzicht op de ontwikkeling van jouw kind.

Een intelligentieonderzoek geeft inzicht op de ontwikkeling van jouw kind. Wat zijn de sterke kanten van jouw kind? Waar heeft jouw kind meer moeite mee? Met deze inzichten kun je jouw kind beter begrijpen en motiveren om verder te ontwikkelen. Eventueel ook omgaan met andere belemmerende factoren, zoals dyslexie of faalangst.

Wil je jouw kind beter begrijpen?

Plan een gratis adviesgesprek in met onze specialisten.

Intelligentie onderzoek bij kinderen
Intelligentie blokken

Waar een IQ-test afnemen?

In een warme huiskamer.

Alle onderzoeken vinden op onze praktijk plaats. Onze praktijk staalt warmte en huislijkheid uit; alsof jouw kind bij de leraar thuiskomt voor extra hulp. Tijdens een IQ-test of andere onderzoek is het belangrijk dat jouw kind zich op zijn gemak voelt. Bij Bijzonder Jij mag ieder kind zijn wie hij of zij is. Zo bijzonder als maar kan.

Wil je meer weten over onze locatie?

Plan een vrijblijvende intake voor advies.

Vraag over onze IQ-test?

Meer info over behandelingen, onderzoeken en trainingen.

Wil je meer weten over onze behandelingen, onderzoeken en trainingen? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.