Home » Testimonials

Testimonials

Diverse scholen zetten de hulp van Bijzonder Jij in, omdat zij de kwaliteit, expertise, flexibiliteit en multidisciplinaire aanpak als meerwaarde zien. Scholen geven terug dat we snel schakelen en de dagelijkse uitdagingen van een school en de jeugdhulp kennen. Hieronder een selectie van de feedback die we hebben gekregen.

Ik heb meerdere dingen geleerd, zoals analoog klokkijken tot inklemmen bij wiskunde. Het gaat makkelijker bij bijles.

“Ik zit hier al ongeveer 5 jaar en in die 5 jaar heb ik meerdere dingen geleerd zoals analoog klokkijken tot inklemmen bij wiskunde en alles wat ze probeerde uit te leggen heb ik meteen/heel snel begrepen.”

“Ik zelf heb dyscalculie en ben niet goed in rekenen en/wiskunde, maar toch haal ik goede cijfers. Mijn ouders zijn ook erg met de bijles omdat het mij goed heeft geholpen in wiskunde. Ik zou zeker aan andere mensen aanraden om ook hier bijles te krijgen. Op een of andere manier gaat het makkelijker bij bijles dan in de les. Je begrijpt meer van de uitleg en je werkt veel beter en maakt meer af. Ik kan Bijzonder Jij niet genoeg bedanken voor wat ze voor mij hebben gedaan om mijn cijfers te verbeteren.”

Leerling VO

Ik heb veel tips en ideeën aangeboden gekregen die ik kon toepassen in de klas om conflicten te voorkomen.

“Ik had een pittige groep waarbij veel jongens zaten die elkaar versterkten. Hierdoor ontstonden er veel conflicten in de groep en dit vond ik als leerkracht lastig.  Als school hebben wij toen de hulp van Bijzonder Jij ingeschakeld. Samen met de begeleider zijn we gaan kijken wat de bron van de onrust in de groep was. Ik vond dit een hele fijn samenwerking, waarbij ik veel heb geleerd. Ik heb veel tips en ideeën aangeboden gekregen die ik kon toepassen in de klas.”

“​Ik merk dat ik nog steeds dingen terug pak die ik geleerd heb bij Bijzonder Jij en ook met collega’s deel ik nog steeds de tips en ideeën die ik meegekregen heb.”

Leerkracht groep 7

We hebben gemerkt dat onze dochter zich veel gelukkiger voelt nu. De trajecten sluiten aan bij wat ze nodig heeft.

“Vanaf het eerste moment was het gevoel bij Bijzonder Jij goed. De gesprekken met onze dochter gaven veel inzicht in wat ze nodig had van ons, van een leerkracht, van vriendjes en van zichzelf. Maar ook hoe haar eigen gedrag (en gedachten) een situatie konden beïnvloeden.”

“Stap voor stap hebben we gemerkt dat onze dochter zich veel gelukkiger voelt nu. Bijzonder Jij is een plek waar zij zich kan uiten, gedachten kan delen of frustraties kan benoemen. Er worden haar veel goede tools geboden die haar houvast bieden. Ze gaat met heel veel plezier naar de therapie toe en is inmiddels heel erg trots op zichzelf! Niet alleen wij, maar iedereen om ons heen ziet haar gedrag veranderen en ziet dat ze vrolijker is. Ook als ouders hebben wij veel geleerd over hoe wij haar beter kunnen begeleiden als ze bv boos is. We ervaren de gesprekken heel prettig en zien dat het goed gaat nu met ons kind.”

Ouder van leerling over orthopedagogische dienst

De schoolontwikkeling van onze school is naar een hoger niveau getild!

“Ik heb ‘Bijzonder Jij’ ingeschakeld om de schoolontwikkeling op onze school te analyseren en waar nodig te verbeteren. Ik was een jaar directeur op mijn school, maar ik kwam vanuit het team. Ik wilde graag een objectieve kijk op onze schoolontwikkeling en dan vooral op het leerkrachtgedrag. “Waar kunnen we als school in groeien? Hoe is de doorgaande lijn van de ingezette schoolontwikkeling? ‘Bijzonder Jij’ is toen met een team van twee mensen enkele dagen bij ons in school geweest. Ze zijn gestart met een 0-meting. Dit houdt in dat bij alle leerkrachten een lesobservatie is gedaan van drie kwartier. Na drie kwartier een les te hebben bekeken, kon het team van ‘Bijzonder Jij’ een goede analyse geven van de les. Vervolgens kregen alle leerkrachten een nabespreking. Elke leerkracht kwam positief en gemotiveerd uit deze nabespreking en kreeg ontwikkelpunten mee om persoonlijk mee verder te gaan. Dat vond ik mooi om te zien. Ik ben blij dat ik Bijzonder Jij heb ingeschakeld om de schoolontwikkeling van onze school naar een hoger niveau te krijgen.”

Directeur

Het is een loyale en flexibele samenwerking!

“Bijzonder Jij is een bijzonder loyale en flexibele partner om mee samen te werken. Dit geldt zowel voor de afstemming en samenwerking op initiatief van swv-POA als vanuit de ondersteuning en/of arrangementen die Bijzonder Jij biedt aan kinderen, jongeren en scholen. Afstemming en kwaliteit staan voorop en laten we dat vooral zo houden!”

Over passend onderwijs

Na een paar weken zagen wij al vooruitgang bij onze dochter!

“… En we waren in het begin een beetje afwachtend zo van gaat het werken. Maar na een paar weken zagen wij al vooruit gang bij onze dochter. En ook school was enthousiast.”

“​Ons voordeel is dan ook wel dat Bijzonder Jij nauw contact heeft met de school waar onze dochter op zit. Maar dat is ook een van de redenen waarom wij voor jullie hebben gekozen.”

Ouder leerling BO

begrijpend lezen
Onderwijsadvies sessie aan leerkrachten
Onderwijsadvies sessie aan leerkrachten
Onderwijsadvies sessie aan leerkrachten
Faalangst aanpakken met een training
Bijles over begrijpend lezen

Blog

Lees onze tips

Een week bij Bijzonder Jij

Een week bij Bijzonder Jij

Marita Grijze begeleidt kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en geeft bijles over begrijpend lezen. In deze blog vertelt ze over zomaar een week bij Bijzonder Jij.

Lees meer
Samen zijn we 10!

Samen zijn we 10!

Hoe motiveer je leerlingen met de verliefde harten? Met beweging natuurlijk! Deze rekenoefening zorgt ervoor dat jouw leerlingen gelijk aanstaan en leren.

Lees meer