Lesson Study

Een Lesson Study is een krachtige werkwijze om de lessen op jouw school te versterken. Jouw team van leerkrachten wordt dan begeleid door professionele procesbegeleider om hun eigen vaardigeheden en het leeronderwijs te verbeteren.

Lesson study

Zoek je een krachtige werkwijze om de lessen op jouw school te versterken?

Dan is de Lesson Study van Bijzonder Jij iets voor jou. Lesson Study is een vorm van docentprofessionalisering. Tijdens de Lesson Study werkt een team van leerkrachten samen aan het ontwerpen en uitvoeren van een onderzoeksles waarbij het leren van de leerling centraal staat.

De Lesson Study is een intensief traject waarin de investering zich snel terugbetaalt. Tijdens de cyclus kijken alle collega’s mee, waardoor je van elkaar leert. Leerkrachten analyseren op systematische wijze de leerprestaties van de leerlingen en verbeteren zo hun eigen vaardigheden, zoals het vakdidactisch handelen. Tijdens de professionaliseringscyclus focus je op vier aspecten: samenwerking, verdieping, leerling-gerichtheid en onderzoek.

Bij een Lesson Study-cyclus van Bijzonder Jij wordt de groep leerkrachten begeleid door onze professionele procesbegeleiders.

Wil je weten wat we voor jouw team kunnen betekenen?

Plan dan een informatiegesprek in of neem contact met ons op.

Lesson Study

Onze blogs over Lesson Study

“Delen en keer, wat is het allemaal moeilijk weer”

“Delen en keer, wat is het allemaal moeilijk weer”

“Delen en keer, wat is het allemaal moeilijk weer”Trucje of vaardigheid? Vorig schooljaar schreven wij een blog over het automatiseren en memoriseren van plus en minsommen tot 100. Hierin bespraken wij dat de focus al snel naar het goede antwoord gaat, in plaats van...

Lees meer
De scholen zijn weer gestart!

De scholen zijn weer gestart!

Een uitdaging voor zowel leerkrachten als ouders! In deze blog vertellen we je alles over hoe je als ouder, leerkracht en kind een goede start maakt van het schooljaar.

Lees meer