Home » Lesson study

Lesson Study

Een Lesson Study is een krachtige werkwijze om de lessen op jouw school te versterken. Jouw team van leerkrachten wordt dan begeleid door professionele procesbegeleider om hun eigen vaardigeheden en het leeronderwijs te verbeteren.

Lesson study

Zoek je een krachtige werkwijze om de lessen op jouw school te versterken?

Dan is de Lesson Study van Bijzonder Jij iets voor jou. Lesson Study is een vorm van docentprofessionalisering. Tijdens de Lesson Study werkt een team van leerkrachten samen aan het ontwerpen en uitvoeren van een onderzoeksles waarbij het leren van de leerling centraal staat.

De Lesson Study is een intensief traject waarin de investering zich snel terugbetaalt. Tijdens de cyclus kijken alle collega’s mee, waardoor je van elkaar leert. Leerkrachten analyseren op systematische wijze de leerprestaties van de leerlingen en verbeteren zo hun eigen vaardigheden, zoals het vakdidactisch handelen. Tijdens de professionaliseringscursus focus je op vier aspecten: samenwerking, verdieping, leerlinggericht en onderzoek.

Bij een Lesson Study-cyclus van Bijzonder Jij wordt de groep leerkrachten begeleid door onze professionele procesbegeleiders.

Wil je weten wat we voor jouw team kunnen betekenen?

Plan dan een informatiegesprek in of neem contact met ons op.

Lesson Study

Onze blogs over Lesson Study

Een week bij Bijzonder Jij

Een week bij Bijzonder Jij

Marita Grijze begeleidt kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en geeft bijles over begrijpend lezen. In deze blog vertelt ze over zomaar een week bij Bijzonder Jij.

Lees meer
Samen zijn we 10!

Samen zijn we 10!

Hoe motiveer je leerlingen met de verliefde harten? Met beweging natuurlijk! Deze rekenoefening zorgt ervoor dat jouw leerlingen gelijk aanstaan en leren.

Lees meer