Home » Onderzoeken » Didactisch onderzoek

Didactisch onderzoek

Het kan gebeuren dat jouw kind niet goed meekomt met bepaalde schoolse vaardigheden. Denk aan technisch lezen, begrijpend lezen, spelling en rekenen. Een didactisch onderzoek kan handig zijn om het didactisch niveau te bepalen. De specialisten van Bijzonder Jij onderzoeken dan alle schoolse vaardigheden en het functioneren van jouw kind.

Onderzoek schoolse vaardigheden bij Bijzonder Jij

Heeft jouw kind moeite met een schoolse vaardigheid? Onze ervaren specialisten kunnen de mogelijke oorzaak achterhalen met een didactisch onderzoek en passende oplossingen bieden. Met een onderzoek naar het schoolse functioneren halen we het beste uit jouw kind. Wil je weten wat een didactisch onderzoek voor jouw kind kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ieder onderzoek start met een intakegesprek. In dit gesprek maken jij en jouw kind kennis met onze specialist en wordt jouw hulpvraag besproken. Vragen zoals met welk schoolvak heeft jouw kind moeite, wanneer loopt jouw kind hier tegenaan en wat zijn mogelijke oplossingen voor de hulpvraag worden in dit gesprek beantwoord.

Plan direct een vrijblijvend intakegesprek of bel naar 036 536 9396.

Gratis intakegesprek

Ervaren pedagogen

Je mag zijn zoals je bent

Iedere aanpak is op maat

Met tips & adviezen voor thuis

Didactisch onderzoek bij jongen

Waarom een didactisch onderzoek?

Inzicht in de leerlijn van jouw kind.

Tijdens een didactisch onderzoek bekijkt onze specialist het niveau van de schoolse vaardigheden van jouw kind. Schoolse vaardigheden zijn de schoolvakken die jouw kind leert op de basisschool. Denk aan technisch lezen, begrijpend lezen, spelling en rekenen. Een didactisch onderzoek bestaat uit vragen en opdrachten waarmee het vaardigheidsniveau per schoolvak wordt bepaald. Maar ook wordt het gedrag geobserveerd om te bepalen of er nog andere belemmerende factoren zijn.

Met de resultaten van het onderzoek heb je meer inzicht in het verloop van de leerlijn van jouw kind en kun je hem of haar ondersteunen met de ontwikkeling binnen bepaalde schoolvakken.

Om een goed beeld te krijgen van jouw hulpvraag vindt er eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek komen vragen aan bod met welk schoolvak jouw kind moeite heeft, wanneer jouw kind hier tegenaan loopt en wat mogelijke oplossingen zijn. Na een didactisch onderzoek bij jouw kind volgen er passende adviezen en tips.

Wil je het didactisch niveau van jouw kind testen?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

Onderzoeksrapport

Sterke punten en aandachtspunten.

Een didactisch onderzoek wordt afgerond met een rapport. Hierin staan de sterke schoolvaardigheden van jouw kind en aan met schoolvaardigheden jouw kind meer moeite heeft. Daarbij geeft Bijzonder Jij tips en adviezen die zoveel mogelijk aansluiten bij de (onderwijs)behoefte van het kind. Bijvoorbeeld een rekenbijles, vervolgonderzoek of activiteiten voor thuis en school.

Wil je graag tips en advies voor jouw kind?

Plan nu dan een vrijblijvend intakegesprek aan.

onderzoeksrapport dylexie
Schoolse vaardigheden onderzoeken bij kinderen

Waar een didactisch onderzoek?

In een warme huiskamer.

Alle onderzoeken vinden op onze praktijk plaats. Onze praktijk straalt warmte en huislijkheid uit; alsof jouw kind bij de leraar thuiskomt voor extra hulp. Tijdens een didactisch onderzoek of ander onderzoek is het belangrijk dat jouw kind zich op zijn gemak voelt. Bij Bijzonder Jij mag jouw kind zijn wie hij of zij is. Zo bijzonder als maar kan.

Wil je meer weten over onze locatie?

Maak dan een vrijblijvende afspraak voor advies.

Vraag over ons onderzoek?

Meer info over schoolse vaardigheden.

Wil je meer weten over ons of het onderzoek naar didactische vaardigheden? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.