Audits in het onderwijs

Een audit in het onderwijs is een analyse van het pedagogisch didactisch handelen. Door een observatie in de klas of op jouw school achterhalen onze professionals met kennis en vaardigheden in het betreffende probleemgebied waar het probleem vandaan komt en waardoor het verbetert kan worden. 

Boeken over audits in het primair onderwijs

De audit

In kaart gebracht waar het mis gaat.

Misschien lopen de resultaten van begrijpend lezen terug en weet je niet waardoor dit komt? Of misschien krijg je klachten dat leerlingen zich niet veilig voelen? Dan kunnen wij een audit uitvoeren. Dit doen wij op systematische manier, waardoor de verbeterpunten duidelijk naar voren komen.

Er zijn een aantal verwachtingen die leerlingen en ouders mogen hebben om goed onderwijs te garanderen, zoals didactisch handelen, pedagogisch handelen, onderwijskundig leiderschap en de zorgstructuur. Merk je dat er risico’s ontstaan op een van deze onderdelen? Dan kunnen wij met behulp van de audit in kaart brengen waardoor het mis gaat en hoe we dit kunnen verbeteren.

Vanuit de audit en analyse adviseren wij welke vervolgstappen er genomen kunnen worden.

Kunnen wij je helpen door het uitvoeren van een audit en/of met meer informatie?

Plan dan een informatiegesprek in of neem contact met ons op.

Onze blogs over audits

“Delen en keer, wat is het allemaal moeilijk weer”

“Delen en keer, wat is het allemaal moeilijk weer”

“Delen en keer, wat is het allemaal moeilijk weer”Trucje of vaardigheid? Vorig schooljaar schreven wij een blog over het automatiseren en memoriseren van plus en minsommen tot 100. Hierin bespraken wij dat de focus al snel naar het goede antwoord gaat, in plaats van...

Lees meer
De scholen zijn weer gestart!

De scholen zijn weer gestart!

Een uitdaging voor zowel leerkrachten als ouders! In deze blog vertellen we je alles over hoe je als ouder, leerkracht en kind een goede start maakt van het schooljaar.

Lees meer