Home » Over ons

Bijzonder Jij

Ons doel is dat je lekker in je vel zit en genoeg zelfvertrouwen hebt om vanuit persoonlijk leiderschap de uitdagingen die in het dagelijks leven, leren en (les)praktijk naar op je pad komen (pro)actief aan te kunnen gaan. We zijn ervan overtuigd dat niet iedereen op dezelfde manier leert, en dat is helemaal oké! Je mag zijn wie je bent en leren op de manier die het best bij je past.

Missie bijzonder jij

Onze missie

Iedereen is anders. En dan moet je waarderen, respecteren en accepteren.

Bij Bijzonder Jij kom je tot leren. Wij zijn er zowel voor leerlingen als voor scholen.

We willen het beste uit iedereen halen. Bij Bijzonder Jij mag je zijn wie je bent. We geloven erin dat je kunt leren wanneer je in jezelf gelooft. Als je weet dat fouten maken waardevol is dan kun je tot leren komen. Bij Bijzonder Jij helpen wij daar op verschillende manieren mee.

Zo kun je bij Bijzonder Jij bijvoorbeeld bijles volgen of coaching van een (ortho)pedagoog krijgen of kun je als school gebruikmaken van onze services op het gebied van onderwijsadvies en onderwijsondersteuning. Wij gebruiken technieken die inzicht geven in het leren. Je leert inschatten waar je heen wil, hoe je ervoor staat en wat je eerstvolgende stap is.

Alle medewerkers hebben hun eigen specifieke kwaliteiten en een sterk pedagogisch en didactisch repertoire. Er wordt met veel plezier en interesse gewerkt. Het team van Bijzonder Jij vindt het van groot belang op een warme, persoonlijke, betrouwbare manier met de leerlingen, ouders en onderwijsprofessionals samen te werken.

Onze praktijk straalt warmte en huiselijkheid uit; alsof je bij juf thuis komt, zodat zij je extra kan helpen. Naast deze aangename sfeer vinden wij het belangrijk om de kwaliteiten van jouw kind in kaart te brengen. maar uiteraard ook precies te weten waar het knelpunt zit, zodat we daar zo effectief en doelgericht mogelijk mee aan de slag kunnen gaan.

Wij gaan altijd eerst op zoek naar waarom een resultaat uitblijft, waarbij we in kaart brengen hoe je het beste leert. Er bestaat bij Bijzonder Jij geen standaard recept, alleen maar maatwerk.

Onderzoeksrapport dylexie
Visie bijzonder jij

Onze visie

“Je bent goed zoals je bent. Soms moet je wat leren en wat bijgeslepen worden. Maar dat is niet erg, want beter dan jezelf kun je niet worden!”

De visie van Bijzonder Jij is dat iedereen waardevol is met zijn of haar eigen kwaliteiten. Dit geldt zowel voor leerlingen als voor scholen en onderwijsprofessionals.

Onze overtuiging is dat je tot leren kunt komen als je je op je gemak voelt, fouten ziet als leerstap en gelooft in jouw kwaliteiten. Maar ook dat je weet waar je heen wilt, hoe een uitstekend eindresultaat eruit ziet en dat zo concreet maakt dat je weet hoe je er vergeleken met dat resultaat voorstaat. Op basis van die voorwaarden kun je bepalen wat het eerstvolgende leerdoel wordt, zodat je gaat geloven in wat je doet tot leren kan komen. Dat heeft hoog effect op het leerresultaat.

Samenwerkingen

Logopediecentrum Almere, Praktijk Merkelbach, Jeugd & Gezin B.V.

Door samen te werken bereik je meer dan alleen. Bijzonder Jij vindt dit een van de belangrijkste uitgangspunten. Door onze professionals samen te laten werken brengt Bijzonder Jij de professionals in een krachtige leeromgeving. Kennis delen is tegenwoordig belangrijk om verder te komen.

Wil je ook met Bijzonder Jij samenwerken?

Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd open voor eventuele samenwerking.

Samenwerkingen