Home » Onderzoeken » Dyslexie onderzoek

Dyslexie onderzoek

Vertoont jouw kind kenmerken van dyslexie? Denk aan letters verwisselen, stotteren met het lezen van lange woorden en volgorde van letters in een woord omdraaien. Dan kan een dyslexie onderzoek handig zijn. Bijzonder Jij onderzoekt kinderen om te bepalen of er daadwerkelijke sprake is van dyslexie.

Dyslexie onderzoek bij Bijzonder Jij

Jouw kind heeft al enige tijd moeite met lezen, spellen en/of schrijven en ondanks de extra begeleiding van school komt daar weinig verandering in. In deze situatie is het mogelijk dat jouw kind dyslexie heeft. Een betrouwbaar onderzoek naar dyslexie met diverse testen geeft uitsluitsel of jouw kind wel of niet dyslectisch is en wat je het beste kunt doen om vooruitgang te boeken.

Met onderzoeken, behandelingen en trainingen halen onze ervaren orthopedagogen en gedragsspecialisten het beste uit jouw kind. Wil je weten wat wij voor jouw kind kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Plan direct een vrijblijvend intakegesprek of bel naar 036 536 9396.

Gratis intakegesprek

Ervaren pedagogen

Je mag zijn zoals je bent

Iedere aanpak is op maat

Met tips & adviezen voor thuis

Dyslexie onderzoek bij jongen

Hoe wordt dyslexie getest?

Dyslexietest afgestemd op jouw kind.

Bijzonder Jij test dyslexie altijd samen met (S)GGZ Jeugd & Gezin. Met een dyslexie onderzoek test een dyslexie specialist enkele factoren van een kind:

  • Lees- en spellingniveau.
  • Vaardigheden waarop kinderen met dyslexie en andere leesproblemen uitvallen.
  • Nauwkeurigheid en snelheid van woordherkenning.
  • Algemene intelligentie.

De tests en vragenlijsten worden volledig afgestemd op de hulpvraag en (onderwijs)behoefte van jouw kind. Om een goed beeld te krijgen van jouw hulpvraag vindt er eerst een intakegesprek plaats. Met dit gesprek worden vragen zoals welke kenmerken van dyslexie vertoont je kind, waar en wanneer heeft je kind moeite met lezen, spellen en schrijven, en wat zijn de passende oplossingen voor de hulpvraag beantwoord.

Wil je weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

Onderzoeksrapport & verklaring

Met advies en tips over dyslexie.

Een onderzoek wordt afgerond met een rapport. Hierin geeft Bijzonder Jij samen met Jeugd & Gezin een duidelijk advies met praktische tips voor ouders en school. Onze tips en adviezen sluiten zoveel mogelijk aan bij de (onderwijs)behoefte van het kind.

Mocht er uit onderzoek blijken dat jouw kind dyslexie heeft, dan ontvangt hij/zij een dyslexieverklaring. Met een dyslexieverklaring heeft je kind recht op meer tijd met toetsen en andere hulpmiddelen. Zoals een indicatie voor een dyslexie behandeling.

Wil je graag tips en advies voor jouw kind?

Plan nu dan een vrijblijvend intakegesprek aan.

onderzoeksrapport dylexie
Kind onderzoeken naar dyslexie

Wanneer een dyslexie onderzoek?

Als extra schoolbegeleiding weinig helpt.

Jouw kind heeft al enige tijd moeite met lezen, spellen en/of schrijven en ondanks de extra begeleiding van school komt daar weinig verandering in. In deze situatie is het mogelijk dat jouw kind dyslexie heeft.

Twijfel je of een dyslexie onderzoek nodig is?

Neem dan vrijblijvend contact met op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.

Kosten van dyslexie onderzoek

Afhankelijk van de hulpvraag.

Een onderzoek wordt volledig afgestemd op de hulpvraag en (onderwijs)behoefte van jouw kind. Op basis van het intakegesprek wordt er een passend advies gegeven over welke onderzoeken nodig zijn om jouw kind te helpen. Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

Vraag over ons onderzoek?

Neem gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over een onderzoek naar dyslexie of Bijzonder Jij? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.

Informatie gesprek dyslexie behandeling