Home » Faalangsttraining

Faalangsttraining

Een faalangsttraining is voor kinderen die bang zijn om iets verkeerd te doen of bang zijn om niet te voldoen aan bepaalde verwachtingen. Bij Bijzonder Jij leren kinderen hun eigen kwaliteiten te herkennen waardoor ze een positiever zelfbeeld krijgen. Zo worden ze trots op wie ze zijn en leren hoe ze met hun faalangst kunnen omgaan.

Faalangsttraining bij Bijzonder Jij

Zit jouw kind in een moeilijke leer- of sociale situatie? Onze ervaren orthopedagogen en gedragsspecialisten kunnen de mogelijke oorzaak achterhalen en passende oplossingen bieden. Met onderzoeken, behandelingen en trainingen halen we het beste uit jouw kind. Wil je weten wat wij voor jouw kind kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Ieder orthopedagogisch consult start met een intakegesprek. In dit gesprek maken jij en jouw kind kennis met onze orthopedagoog en wordt jouw hulpvraag besproken. Vragen zoals waar heeft jouw kind moeite mee, wanneer loopt jouw kind hier tegenaan en wat zijn mogelijke oplossingen voor de hulpvraag worden in dit gesprek beantwoord.

Plan direct een vrijblijvend intakegesprek of bel naar 036 536 9396.

Gratis intakegesprek

Ervaren pedagogen

Je mag zijn zoals je bent

Iedere aanpak is op maat

Met tips & adviezen voor thuis

Meisje volgt faalangsttraining

Wat is een faalangsttraining?

Kinderen leren hun faalangst overwinnen.

Een faalangsttraining van Bijzonder Jij is een op maat gemaakte individuele training die de faalangst van het kind reduceert. De kinderen leren tijdens deze training om hun eigen kwaliteiten te herkennen en krijgen daarmee een positiever zelfbeeld. Ze worden weer trots op wie ze zijn. Vanuit een positief zelfbeeld en met technieken kunnen ze controle krijgen over hun gedrag en gevoel.

Heeft jouw kind een angst om te falen?

Dan kan een faalangst reductie training een oplossing zijn. We doen altijd eerst een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek maken jij en jouw kind kennis met onze orthopedagoog en wordt jouw hulpvraag besproken. Vragen zoals waar en wanneer heeft jouw kind een angst om te falen, en wat zijn de passende oplossingen voor de hulpvraag worden in dit gesprek beantwoord.

Wil je weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

Wanneer is er sprake van faalangst?

Het ‘wat ik doe’ op school komt niet altijd overeen met het ‘wat kan ik’.

Wordt jouw kind boos als hij/zij een foutje maakt? Of ziet jouw kind ontzettend op tegen een toets? Of begint jouw kind niet aan iets nieuws? Dan kan het faalangst zijn.

Faalangst is de angst om te falen. Het kan ervoor zorgen dat er minder uit jouw kind komt, dan er daadwerkelijk inzit. Jouw kind is bang om iets verkeerd te doen of is bang dat hij/zij niet kan voldoen aan bepaalde verwachtingen. Deze angsten kunnen zorgen dat prestatie- en leermogelijkheden worden belemmerd. Zoals concentratiemoeilijkheden of frustratie wat zich kan uiten emotionele uitbarstingen.

Weet je niet zeker of jouw kind faalangst heeft?

Bijzonder Jij kan bij jouw kind een onderzoek naar faalangst doen. Als jouw kind kenmerken van faalangst vertoont, is het fijn om te weten of er daadwerkelijk sprake is van faalangst. Het onderzoek wordt altijd afgerond met een rapport met een advies en tips voor ouders en school.

Faalangst overwinnen door helpende gedachten op te schijven
Faalangst aanpakken met een training

Faalangst aanpakken

Angst overwinnen met spel & beweging.

In een faalangsttraining worden er oefeningen met spelend en bewegend leren gedaan, zoals rollenspellen en kaartspellen. Ook worden er mindset oefeningen en cognitieve gedragstherapie toegepast zodat het kind een positiever zelfbeeld krijgt. Hierdoor heeft het kind tools om de angst om te falen aan te pakken en te overwinnen. Naar mate de therapie vordert verminderen de belemmeringen en is het kind weer trots op wie hij/zij is.

Afhankelijk van de hulpvraag is het mogelijk dat jouw kind naast de oefeningen ook school- en thuisactiviteiten meekrijgt, zoals praat thuis over wat je inspireert en hoe je dat in jouw leven er uit ziet. Hierdoor wordt ook de school- en thuissituatie betrokken en het vergroot de kans van het behalen van de gestelde doelen.

Meer weten over faalangst aanpakken?

Plan dan vrijblijvend een intakegesprek in met een van onze orthopedagogen of gedragsdeskundigen.

Trainingen voor scholen

Faalangsttraining in de klas

Bijzonder Jij geeft de faalangst reductie training ook op scholen. Deze trainingen zijn volledig afgestemd op de school. Lees hier meer over trainingen op school.

Vraag over faalangsttraining?

Meer info over onze faalangsttraining

Wil je meer weten over onze faalangsttraining of Bijzonder Jij? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.

Faalangsttraining aan leerlingen