De Klassenquiz van juf Chantal

Een klas vol jongens.. Tuurlijk zijn we, naast het dagelijks aanbieden van de lessen, ook bezig met het continu in verbinding blijven met elkaar.

Niet alleen tussen hun supercoole juf en henzelf, maar ook in verbinding blijven met klasgenoten. De playstation is daarvoor niet altijd erg geschikt heb ik al ervaren (een gemiddelde van 9 brandjes per maand die ik blussen mag), dus ben ik bezig met dagelijks een doe-opdracht o.i.d.

Bijles over begrijpend lezen

Klassenquiz in de praktijk

Dit keer, een klassenquiz. 12 plaatjes gekoppeld aan 1 van de leerlingen. De kinderen moesten raden wie. Bijna dagelijks hebben wij belcontact dus ik heb alle verhalen 12 x gehoord en de verbazing, het gelach, de slimme linkjes leggen en het gemis van de klasgenoten naar elkaar kwam mooi naar boven.

Ik heb natuurlijk geen standaard plaatjes gebruikt, zoals Messi ( iedereen denkt dan dat hij zelf Messi is ) , maar iets wat op de achtergrond met de kinderen te maken heeft. De kinderen moesten echt heel goed nadenken over hun klasgenoten. Er was zelfs maar 1 leerling, die ALLES goed had, de rest had her en der wat verwisseld… Het was niet al te dramatisch hoor, wij zijn namelijk echt wel goed verbonden met elkaar!!!

Groetjes, Juf Chantal