Subsidieregeling ‘Schoolkracht’

Scholen komen in aanmerking voor de subsidieregeling ‘Schoolkracht’. Van 25 november 2020 t/m 15 januari 2021 kan er per school voor één vestiging maximaal € 30.000,- subsidie aangevraagd worden. Hiermee wil de overheid de ontwikkeling binnen scholen stimuleren en versterken. Denk aan het verbeteren van onderwijskwaliteit, omgaan met leraren- en schoolleiderstekort, kansen(on)gelijkheid en digitalisering. Lees hieronder meer over de subsidieregeling ‘Schoolkracht’.

Wat houdt de subsidieregeling ‘Schoolkracht’ in?

De overheid stelt in totaal € 5 miljoen beschikbaar voor het primair, voortgezet en speciaal onderwijs. Deze subsidie is een impuls om tijd, budget en ruimte te creëren voor scholen, zodat zij kunnen werken aan school- en onderwijsontwikkeling. Wat uiteindelijk de onderwijskwaliteit voor leerlingen versterkt en vergroot.

Waarvoor is de subsidie in te zetten?

De subsidie is in te zetten voor zowel personele kosten als materiele kosten die direct aan het project gekoppeld zijn. Denk aan het vrijspelen van één of meer projectleden om aan het plan te kunnen werken en uit te voeren, het inschakelen van expertise of coaching, of organisatie van teamsessies met onderwijsdeskundigen.

Thema’s voor schoolontwikkeling

Bij de subsidieaanvraag moeten scholen een plan voor schoolontwikkeling en een begroting aanleveren. Het plan moet gekoppeld zijn aan één of meer van de onderstaande thema’s:

  • Verbeteren onderwijskwaliteit;
  • Omgaan met leraren- en schoolleiderstekort;
  • Kansen(on)gelijkheid;
  • Digitalisering.

Trainingen en coaching voor scholen

Deze subsidie biedt dus ook de mogelijkheden om scholen te coachen en te trainen om de werkdruk te verminderen. Bijzonder Jij biedt trainingen en coaching aan, waarmee de onderwijskwaliteit voor leerlingen verbetert en versterkt kan worden. Meer weten? Lees over onze ondersteuning aan scholen of bel naar 036 536 9396.

Subsidieregeling ‘Schoolkracht’ aanvragen

Lees meer over de subsidieregeling, voorwaarden en aanvraag op de website van DUS-I.