Home » Leren met plezier, wat is dat?

Leren met plezier, wat is dat?

Vandaag gaan we het hebben over iets superleuks: leren! Ja, dat lees je goed, leren kan namelijk echt leuk zijn en is echt niet altijd saai.

Leren met plezier!

Tijdens leren doe je veel onderzoek en ontdek je veel. Vaak gebeurt dat in boeken, maar bij Bijzonder Jij leren we door er plezier aan te verbinden. Doordat we een spel of beweging aan het leren koppelen, merk je dat kinderen veel beter dingen onthouden en veel actiever meedoen omdat ze het leuk vinden.

Begeleider en kind leren met plezier

Dit kan een-op-een, maar hoe leuk is het om in een klein groepje met andere leerlingen te zitten, van elkaar te leren en met elkaar te lachen. laughing Op deze manier is het leren het allerleukste!

Educatie, is dat saai?

Educatie is niet saai. Er zijn talloze manieren om te leren met plezier. Ik noem een paar voorbeelden.

Creatief leren

Hoe leuk is het om creatief bezig te zijn tijdens het leren? Kinderen gaan op onderzoek, ontdekken wat voor materiaal er is en ze verkennen wat ze waarvoor kunnen gebruiken. Er hoeven echt niet altijd standaardvoorbeelden te zijn, laat de kinderen maken wat zij mooi vinden. Op deze manier gaat het om creativiteit, onderzoek en samenwerken. Je raakt veel verschillende doelen bij deze manier van leren.

Begeleider en kind leren buiten met plezier

Bewegend leren

Dan hebben we het nog niet eens gehad over bewegend leren. Maak het voor de kinderen zo speels mogelijk, ga lekker de buitenlucht in en doe daar reken- en taalspellen, dit hoef je niet eens tot in de puntjes voorbereid te hebben. Neem wat stoepkrijt mee en je komt al heel ver. Of laat de kinderen lekker touwtjespringen terwijl ze de tafel van 4 opnoemen! Je kunt het zo gek niet bedenken.

Rekenspellen

Als je denkt aan rekenen denk je misschien gelijk aan een krijtbord en klassikale uitleg. Dit snap ik heel goed. Die manier is ook niet onbelangrijk, maar de kinderen hebben niet zo’n lange spanningsboog. Dit betekent dat ze snel verveeld raken en zich niet meer kunnen focussen. Hoe leuk is het om doelen te koppelen aan een rekenspel? Laat de kinderen bijvoorbeeld zelf rekensommen zoeken door de lokalen. Terwijl ze zoeken naar de rekensommen, rekenen ze samen de sommen al lopend uit. Hierbij staat bewegend leren ook weer centraal.

Leren met plezier hoeft niet moeilijk te zijn en hoeft ook niet veel tijd te kosten. Probeer het eens uit en je wilt nooit meer anders!

Wil je meer weten over de mogelijkheden om te leren met plezier?

Mochten jullie nog vragen hebben, willen sparren of meer kennis op willen doen over het leren met plezier; Bijzonder Jij biedt trainingen, bijlessen en coaching aan scholen, ouders en kinderen. Zo wordt het onderwijs voor iedereen toegankelijk en haalbaar. Lees meer informatie over de ondersteuning die Bijzonder Jij biedt.

Kind en begeleider hebben plezier bij het leren over weerbaarheid