Leren is leuk: wat jezelf te leren in de zomervakantie?

Heerlijk, we hebben zomervakantie!

Tijd om leuke dingen te doen. Wat we niet moeten vergeten is dat leren ook leuk is. Stel jezelf daarom ook de vraag: wat wil ik deze zomervakantie leren?

In deze blog staan alle tips die we de afgelopen tijd hebben gedeeld. Misschien staat er iets tussen wat jij deze zomervakantie wilt leren.

Jongen leert in de zomervakantie door te oefenen met lezen.

Leren technisch lezen in de zomer

Leren technisch lezen is oefenen, oefenen en oefenen. Het is namelijk een technische vaardigheid die je elke dag moet onderhouden. Dus als je in de zomervakantie jezelf technisch wilt leren lezen, dan moet je veel leeskilometers maken. En kies natuurlijk de boeken en tijdschriften die je leuk vindt om te lezen. Lees hier 5 tips om technisch lezen te oefenen.

Leren spellen in de zomer

Spelling van woorden is eigenlijk ook een kwestie van oefenen. Maar kan je jezelf in de zomervakantie leren spellen op een leuke en uitdagende manier? Eerder deelden we een blog over hoe je thuis de spelling van woorden kan oefenen. Lees hier 5 tips om thuis spelling van woorden te oefenen.

Leren rekenen in de zomer

Speel een spelletje! Waarom? Er zijn veel spellen die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de rekenvaardigheid. Zo verandert een spelletjesmoment in de zomervakantie in een leuk leerfestijn. Lees hier over 6 spelletjes waarmee je thuis rekenen kan oefenen.

Bewegend leren in de zomer

Leren op een bewegende en spelende manier draagt bij aan het leerplezier. Wil je jezelf wat leren in de zomervakantie? Doe dit dan samen met beweging en spel. Op die manier leer je op een leuke manier nieuwe dingen. Lees hier 7 tips over bewegend en spelend leren.

Leren met onze gratis downloads

Weet je nog niet wat je jezelf deze zomervakantie wilt leren? Wij hebben meerdere werkbladen voor kinderen van groep 3 t/m 8 gemaakt. Het gaat om werkbladen waarmee je rekenen, begrijpend lezen en spelling kan oefenen en leren. Wil je alles leren? Download dan ons zomerboekje. Bekijk hier alle gratis werkbladen.

Leren na de zomervakantie

Heb je toch nog moeite met het leren van rekenen, begrijpend lezen en spellen of andere schoolvakken? Dan kunnen de bijlessen van Bijzonder Jij goed helpen. Je leert dan weer met plezier te leren. Wil je weten wat we voor jou of jouw kind kunnen betekenen? Vraag dan een gratis intakegesprek aan of lees hier meer over onze bijlessen.